sursa Ioana ,, Capsuni Brunette",reteta a suferit mici modificari
Tortul este un deliciu , o combinatie de arome minunata , blat de cacao , umplutura de ciocolata , frisca si capsuni , totul imbracat in ciocolata .
Ingrediente :
- 6 oua ;
- 180 gr. zahar ;
- 80 gr.faina ;
- 60 gr. amidon ;
- 40 gr. cacao ;
- 1 plic zahar vanilinat ;
- 1 lingt. praf de copt ;
Crema & ornat :
- 500 gr. capsuni proaspete (sa nu fie moi - prea coapte) si nici foarte mari ;
- 500 ml frisca ;
- 3 plic. intaritor de frisca ;
- 2 plic.zahar vanilinat ;
- 500 gr. ciocolata amaruie ;
- 80 gr. ciocolata alba ;
- o tava rotunda (26 cm) cu marginea detasabila ;
Mod de preparare :
- se tapeteaza tava cu hartie de copt si se incige cuptorul ;
- se bat albusurile cu 90 gr.zahar ;
- se freaca galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilinat ;
- se inglobeaza 1/3 din albusul batut in copozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu amidonul , cacao si praful de copt ,se adauga restul de albus si se inglobeaza cu grija (amestecand prin rasturnare) ;
- compozitia se pune in forma tapetata , se niveleaza si se pune la copt cca35-40min , dupa care se scoate se rastoarna blatul pe un gratar se scoate harti de copt si se lasa sa se raceasca ;
- se spala si se curata de codite capsunile , se pun sa se scurga de apa intro strecuratoare ;
- dupa ce s-au scurs se pun deoparte 100 gr. pentru ornat , iar restule se taie felii ;
-se topeste ciocolata alba in bain-marie , se introduc capsunile(100 gr.) uscate tinandu-le de codite , dupa care le punem pe o bucata de hartie pergament la rece in frigider pentru o ora ;
- se bate frisca impreuna cu intaritorul si zaharul vanilinat ;
- se topeste ciocolata maruntita in bain-marie ;
Asamblarea :
- se taie blatul pe trei niveluri , se pune ul blat pe un platou rotund de servit , se unge cu putina ciocolata , peste se pune 1/2 din cantitatea de frisca , apoi 1/2 din cantitatea de capsuni taiate , al doilea blat uns si el cu ciocolata topita , restul de frisca si capsunile ramase (taiate) , se acopera cu al treilea blat si imbracam totul in ciocolata folosind o spatula , deasupra ornam cu capsuni care au fost la randul lor imbracate in ciocolata alba ;
Pofta buna !
Tortul este un deliciu , o combinatie de arome minunata , blat de cacao , umplutura de ciocolata , frisca si capsuni , totul imbracat in ciocolata .
Ingrediente :
- 6 oua ;
- 180 gr. zahar ;
- 80 gr.faina ;
- 60 gr. amidon ;
- 40 gr. cacao ;
- 1 plic zahar vanilinat ;
- 1 lingt. praf de copt ;
Crema & ornat :
- 500 gr. capsuni proaspete (sa nu fie moi - prea coapte) si nici foarte mari ;
- 500 ml frisca ;
- 3 plic. intaritor de frisca ;
- 2 plic.zahar vanilinat ;
- 500 gr. ciocolata amaruie ;
- 80 gr. ciocolata alba ;
- o tava rotunda (26 cm) cu marginea detasabila ;
Mod de preparare :
- se tapeteaza tava cu hartie de copt si se incige cuptorul ;
- se bat albusurile cu 90 gr.zahar ;
- se freaca galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilinat ;
- se inglobeaza 1/3 din albusul batut in copozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu amidonul , cacao si praful de copt ,se adauga restul de albus si se inglobeaza cu grija (amestecand prin rasturnare) ;
- compozitia se pune in forma tapetata , se niveleaza si se pune la copt cca35-40min , dupa care se scoate se rastoarna blatul pe un gratar se scoate harti de copt si se lasa sa se raceasca ;
- se spala si se curata de codite capsunile , se pun sa se scurga de apa intro strecuratoare ;
- dupa ce s-au scurs se pun deoparte 100 gr. pentru ornat , iar restule se taie felii ;
-se topeste ciocolata alba in bain-marie , se introduc capsunile(100 gr.) uscate tinandu-le de codite , dupa care le punem pe o bucata de hartie pergament la rece in frigider pentru o ora ;
- se bate frisca impreuna cu intaritorul si zaharul vanilinat ;
- se topeste ciocolata maruntita in bain-marie ;
Asamblarea :
- se taie blatul pe trei niveluri , se pune ul blat pe un platou rotund de servit , se unge cu putina ciocolata , peste se pune 1/2 din cantitatea de frisca , apoi 1/2 din cantitatea de capsuni taiate , al doilea blat uns si el cu ciocolata topita , restul de frisca si capsunile ramase (taiate) , se acopera cu al treilea blat si imbracam totul in ciocolata folosind o spatula , deasupra ornam cu capsuni care au fost la randul lor imbracate in ciocolata alba ;
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu