sursa,pozele preluate dupa kuharka




Aluat :


- 300- 400 gr faina
- 1 cana apa calduta
- un varf de cutit de  sare
- 1/2 de cana de ulei 
- 1 ou


Umplutura :



- 500 gr branza de vaci /telemea data pe razatoarea mare
- ou
- marar
- ceapa verde cozi

Se poate umple si cu varza calita/cirese.

Se amesteca intrun bol  oul, sarea si  apa calduta se adauga treptat faina cernuta si se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete .Il rulam intro bila , acoperim si lasam sa se odihneasca pana cand preparam umplutura .

Zdrobim branza cu furculita adaugam sarea , oul si verdeata tocata marunt si amestecam bine .Daca branza este mai uscata se pot adauga inca 2-3 oua .


Impartim aluatul in bile , luam cate o bila , intindem intro forma rotunda cat mai subtire punem branza , impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc , apasam usor cu mana si punem la prajit in tigaia unsa si incinsa .

Prajim pe ambele parti la foc domol sa nu se arda.

Pofta buna.