A inceput sezonul visinelor ,sa ne bucuram de gustul si aroma lor.

Ingrediente :

- 5 oua mari + 1 albus sau 3 oua + 3 albusuri ;
- 250 gr.zahar tos ;
- o ling. rom sau zeama de lamaie ;
- 50 ml lapte ;
- 125 gr.margarina/unt/ulei ;
- 200 gr.faina
- 1 plic zahar vanilinat ;
- o lingt.cu varf praf de copt ;
- 1 kg visine/cirese ;
- 1-2 ling.cu varf pesmet ;
- un varf de cutit de sare ;

Mod de preparare :

- se spala si se scot samburi de la visine/cirese , se pun intro strecuratoare sa se scurga surplusul de zeama , dupa care se tavalesc prin pesmet ;

- se bat albusurile spuma cu zaharul tos , zaharul vanilinat , romul/zeama de lamaie , ca o zapada ;
- se adauga galbenusurile care au fost amestecate cu apa , margarina/untul topite (caldute) , amestecandu-se prin rasturnare de 4-5 ori ;
- dupa care se adauga faina , amestecata cu praful de copt si sarea , amestecand tot prin rasturnare de 9 - 10 ori , dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu grasime solida si tapetata cu faina ;
- desupra presaram fructele , punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 30min ;
- in primele 20 de min.cuptorul nu trebuie deschis ;
- se poate servi atat calda cat si rece ;
- placinta ramasa se poate pastra cateva zile daca o gagam cu tava intro punga de naylon si o tinem la rece , poate fi tinuta si in camara ;



Nota : - facultativ se pot pune peste compozitia din tava si samburi de nuca taiati grosier .
- dupa ce s-a racit placinta , se poate pudra cu zahar sau se pot turna firisoare de ciocolata topita .

Pofta buna !