Ingrediente :

- 1/2 kg fasole verde proaspătă /congelată ;
- 1 ceapa ;
- 6-7 linguri de faina ;
- 200 ml bere fara alcool ;
- sare , piper, ulei ;

Notă : se poate folosi apă minerală sau sifon în locul beri ;


Mod de preparare :

- dacă fasolea este proaspătă o punem la fiert cu o ceapă şi puţină sare (trebuie să fie fiartă de jumătate) ,dacă este congelată o punem la fiert tot aşa doar că în apă clocotită şi fără să o decongelăm în prealabil ;
- o scurgem şi o lăsăm să se răcească ;

- se face un aluat puţin mai gros decât cel de clătite , din bere şi făină ,condimentăm cu sare şi piper dupa gust ;

- fasolea scursă de apă se ia bucată cu bucată şi se trece prin aluat , după care o punem la prăjit în ulei încins , o lăsăm să se prăjească pe ambele părţi şi o scoatem pe prosoape de hârtie să se absoarbă surplusul de grăsime ;

- se poate consuma atât caldă cât şi rece ;

Poftă bună !