Ingrediente:

- 500 g ciuperci Pleurotus,
- 2 morcovi,
- 1 ţelină mică,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 200 g smântână,
- 2 linguri făină,
- 1 lămâie,
- 2 căţei de usturoi,
- 2 gălbenuşuri,
- 1/2 legătură frunze de leuştean,


Mod de preparare:

Curatam zarzavatul, îl punem la fiert în 4 l de apă cu sare şi după ce a fiert îl trecem prin răzătoarea cu ochiuri mici.

Spalam ciupercile, le taiem fâşii subţiri şi le adaugam împreună cu zarzavatul ras în zeama în care a fiert acesta din urmă.

Lasam să fiarbă totul 15 minute şi în acest timp frecam gălbenuşurile cu smântâna, cu făina şi cu usturoiul pisat.

Luam oala de pe foc, turnam treptat amestecul de smântână pregătit, punem lămâia tăiată felii şi presaram leuşteanul tocat.


Sfat!
Ciorba seamănă cu aceea de burtă şi la modul de preparare, şi la aspect şi este o variantă pentru cei care nu mănâncă originalul. Atenţie însă că iese numai cu Pleurotus şi nu cu Champignons!



Pofta buna !