sursa Practic în bucătărie
Ingrediente :
- 5 ouă ;
- 1 cană şi jumătate zahăr ;
- 1 cană şi jumătate făină ;
- 5 linguri de ulei ;
- 5 linguri de apă clocotită ;
- 1 praf de sare ;
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat ;
- 1 cană şi jumătate vişine fără sâmburi ;
Mod de preparare :
- frecăm gălbenuşurile cu zahărul , adaugăm cele 5 linguri de apă clocotită una câte una , până când se topeşte zahărul ;
- se bate albuşul spumă tare , îl adăugăm peste gălbenuş , omogenizăm şi adăugăm pe rând uleiul , sarea , făina şi zahărul vanilat ;
- punem compoziţia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt şi punem apoi vişinele date prin făină ;
- punem prăjitura în cuptorul preîncălzit cca 25 min. , când e gata presărăm cu zahăr pudră şi o tăiem pătrate sau romburi ;
- este ideală lângă cafea , ceai sau cacao ;
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu