Ingrediente :
Clătite :
-
2 ouă,
- 1/2 l lapte,
- 1/2 l apa mineral,
- 250 gr. făină,
- sare,
- ulei pentru prajit.

Umplutură:
-
1 kg carne tocata de curcan,
- 350 gr.ciuperci feliate,
- 5-6 cepe,
- 200 g smântână sau iaurt cremos,
- sare, piper, ulei ,

Mod de preparare :
clătite:

- se bat ouăle cu un praf de sare, adaugăm laptele, apoi făina în ploaie, punem şi puţin ulei şi omogenizam compoziţia ;
-coacem apoi clătitele pe rand în ulei încins ;

Umplutura :

- taiem mărunt ceapa, o călim în ulei, adaugam ciupercile spălate si taiate felii, le calim împreună până se înmoaie, apoi punem şi carnea tocată, potrivim de sare şi piper şi lasam compoziţia pe foc până se pătrunde carnea ;

-umplem fiecare clătită cu câte o lingură de compoziţie, le aşezam apoi pe toate întrun vas de yena uns cu unt şi le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 1/2 de oră ;

- când sunt gata, le scoatem pe o farfurie şi le stropim cu smântână ;



Pofta buna!