Ostropelul este o mancare pregatita din carne de iepure /pasare/miel sau dietetic din carne de vita , care se prajeste mai intai si pe urma se fierbe , spre final se adauga un sos de faina si otet/zeama de lamaie si neaparat usturoi de preferinta verde , dar la fel de bun este si cu catei de usturoi pisati. Ingrediente :

- 1 kg pui / pulpe de pui /piept de pui ;
- 1 ceapa mare ;
- 1 capatana usturoi ;
- 50 ml ulei de masline ;
- 1 conserva rosii decojite ;
- 200 ml vin alb/apa ;
- 50 g faina,
- 1 lingt. zeama de lamaie ;
- piper proaspat macinat ;
- sare ;

Mod de preparare :

- se curata cu atentie carnea , se spala cu apa rece si se sterge ;

- se pune uleiul in wok la incins se adauga carnea condimentata cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe toate partile , dupa ce s-a prajit se scoate cu lingura cu gauri si se da deoparte ;

- se curata si se toaca usturoiul ;

- in uleiul incins se adauga ceapa taiata marunt se lasa putin la calit (atentie sa nu se arda) , adaugam faina , rosiile decojite si taiate marunt , bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic ,cca 10-15 min.;

- adaugam vinul/apa ,zeama de lamaie/otetul , potrivim de sare si piper si adaugam si usturoiul pisat , se mai lasa sa fiarba 5-10 min.

- se serveste cu mamaliga sau cartofi piure ;


Nota : - ostropelul poate fi gatit si dietetic pentru cei cu probleme de sanatate si pentru copii , in loc de vin vom folosi apa sau zeama de carnea , in loc de otet putina zeama de lamaie, vom avea mare grija la piper si sare , vom scoate ceapa prajita si vom reduce din cantitatea de usturoi.


Pofta buna !