Ingrediente:

- 500 gr.faina;
- 1 lingura mare unt;
- 2 oua;
- 2 lingurite zahar;
- 30 gr.drojdie;
- 200gr.smantana;
- un varf de cutit de sare;
- putin lapte caldut;

Mod de preparare :

- in laptele caldut se adauga zaharul si drojdia si se lasa sa stea 15 min.

- intrun bol mai mare se pune faina cernuta ,ouale,sarea,untul ,smantana si laptele in care am pus drojdia,i se framanta bine si se lasa la dospit 30 de minute.

- dupa ce a dospit aluatul,se imparte in patru , se intinde si se taie in 8 parti




- pot fi facute simple sau umplute

- se ruleaza de la exterior spre interior se ung cu ou si se presara cu cascaval razuit sau susan , se pun intro tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se lasa sa stea 30 min. ,dupa care se pun la copt in cuptorul preincalzit,circa 25-30 min.



Pofta buna!