Voi pune 2 retete incercate azi , retetele le-am avut in plan mai demult insa nu am avut timp  pana acum , desi este o caldura naucitoare , m-am decis sa le incerc si bine am facut ,  sunt minunate amandoua .

Amandoua sunt dupa acelasi blog incep cu :


Lapte condensat -  care poate fi folosit la o multime de retete : bomboane , glazuri , creme , tarte si prajituri si la Dulce de leche -


Ingrediente :


- 500gr.zahar pudra cu amidon de la Dr. Ottker
- 375 ml. lapte
- 45 gr.unt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un varf de cutit sare
 
Nota -  Daca folositi zahar praf normal sau facut in casa adaugati 25gr.amidon

  Puneti ingredintele intro cratita incapatoare, le amestecati bine si le  puneti pe foc ,. Amestecati bine , pana cand se dizolva zaharul si incepe sa fiarba .Compozitia se umfla si trebuie sa reduceti focul , in momentul cand incepe sa faca bule , mai lasati sa fiarba exact 10 minute !

Daca fierbe mai putin va fi fluid , iar daca fierbe mai mult va fi prea tare . Il punem intrun borcanel si dupa ce s-a racit il bagam la frigider . 

Rezista intre 7 si 10 zile .

A doua zi va avea consistenta finala .

Multumesc Lia .