Ingrediente:
pentru 20 de placinte

- 1kg faina alba;
- 2 oua;
- 50gr drojdie proaspata;
- 500ml apa calduta;
- 4linguri ulei;
- 1 lingurita sare;

pentru umplutura I :

- 1kg cartofi ,pe care ii curatam si ii fierbem in apa cu sare,dupa ce au fiert ,ii zdrobim ,ii potrivim de sare adaugam si 2 linguri de ulei si ii lasam sa se racaceasca ;

pentru umplutura II :

- 200 gr.branza telemea sau de burduf se freaca cu 200 gr branza dulce de vaci si 1legatura de marar verde taiat marunt;

Mod de preparare:

- se dizolva drojdia in 200 gr.apa calduta si se lasa sa stea 1/4 de ora;
- se cerne intrun castron faina , se face o gaura la mijloc si se adauga ouale ,sarea ,drojdia dizolvata si restul de apa ,se framanta un aluat ,adaugand trepatat si uleiul;
- se lasa la dospit 1/2 de ora;



- se ia 50gr. aluat , pe care se pune o gramajoara de cartofi sau branza , se aduna aluatul de jur in prejur ,se aplatizeaza si se intinde cu sucitorul intro foaie rotunda si subtire ;


-se pune la copt intro tigaie unsa si incalzita , se coace pe ambele parti ;

-placintele astfel obtinute se servesc simple sau unse cu mujdei de usturoi , smantana si branza telemea razuita.


Pofta buna!