Ingrediente:

- 4-5 cartofi,
- 1 vanata mica,
- 3 linguri ulei,
- 1 ceapa mica,
- 1 ardei gras rosu,
- 2 catei de usturoi,
- sare .piper
- 1 varf de cutit cimbru, facultativ
- 4 linguri iaurt,
- pătrunjel,

Mod de preparare:

- se spala cartofii si se sterg , se pun in cuptor sa se coaca ;
- se taie ceapa marunt si se pune intro tigaie cu ulei la prajit , fara sa o ardem ;
- se adauga ardeiul gras taiat fasii ,usturoiul taiat ,cimbrul si la sfarsit vanata curatata si taiata marunt , se potriveste de sare si piper si se inabusa pana cand se inmoaie bine legumele , fara sa se flescaie ;
- se scoţ cartofii din cuptor, se curata de coaja si se taia felii , de ½ cm grosime , peste fiecare felie de cartofi se pune iaurt, si cate o lingura din amestecul de legume ;
- deasupra se presara pătrunjel taiat marunt ;
- se pot folosi si ca si garnitură la o friptură ;

Nota :

- cartofi se pot taia in doua ii scobim putin cu gija sa nu se rupa , ii ungem cu iaurt si punem cate o lingura din amestec, deasupra presaram cascaval razuit si patrunjel si ii mai bagam 5-10 min, la cuptor;

- sunt de a dreptului fantastici ;



Pofta buna!