Ingrediente :

- 5 dovlecei ;
- 3-4 roşii decojite şi tăiate felii;
- 50-70 gr. caşcaval /telemea dat/ă pe răzătoare ;
- 50 ml ulei ;
- sare , piper proaspăt măcinat ;
- 1 ling. unt ;
- 1/2 legt.frunze de pătrunjel tocate mărunt ;

Mod de preparare :

- spălam dovlecei , îi ştergem şi îi tăiem rondele 0,5 cm , săram şi lăsăm să stea 20 min. să lase apa , îi punem la scurs şi îi prăjim în puţin ulei , îi scoatem pe prosop de hârtie ;
- luăm un vas de yena şi aşezăm un strat de dovlecei , unul de roşii , potrivim de sare şi piper stropim cu unt şi presărăm frunze de pătrunjel ;
- punem în cuptorul preîncălzit cca 10-15 min.

- se pot consuma ca atare sau ca şi garnitură ;

Poftă bună !