sursa otilia gergely/culinar.ro , multumesc


Ingrediente:
Aluat:

- 250 g faina;
- 125 g unt (am folosit margarina) ;
- 4 linguri apa rece;
- sare;

Umplutura:

- 200 g sunca (se poate folosi bacon , piept de pui, sau salam) ;
- 4 cepe potrivite;
- o cutie smantana (200 ml) ;
- 4 oua ;
- optional se poate folosi si cascaval sau branza telemea ;
- ardei gras rosu sau gogosar ;
- ciuperci,masline ;

Mod de preparare :

Aluatul

- topim putin margarina, se pune faina, sarea (dupa gust), si cele 4 linguri de apa ;
- se framanta bine , obtinem un aluat sfaramicios ;
- ungem o tava cu diametrul de 28 cm ,cu margarina si o tapetam cu faina ;
- se imbracat tava cu aluatul apasand cu degetele ;
- se pune tava la rece aprox.60 min ;

- taiem sunca fasii si ceapa pestisori si le calim foarte putin se adauga si ardeiul ,ciupercile si maslinele taiate marunt si se mai calesc putin ;
- scoatem aluatul de la frigider, il intepam cu o furculita si il bagat in cuptorul preincalzit pentru 10 min (foc potrivit) ;
- se bate spuma albusurile de la cele 4 oua ;
- amestecam galbenusurile cu smantana, sare si piper ,adaugam albusurile si amestecam cu grija ,prin rasturnare ,sa nu se lase compozitia ;
- se scoate tava din cuptor dupa cele 10 min ;
- punem peste blat ceapa calita cu sunca ,ardei,ciuperci si masline , la urma amestecul de oua si smantana si il punem la copt pentru 30 min ,tot la foc potrivit ;
- se poate face si cu alte umpluturi ;


Pofta buna!