Ingrediente :

- 300 g paine toast prajita;
- 500 g mascarpone;
- verdeturi proasepete : marar,patrunjel verde ;
- 200 ml smantana;
- 300 g somon file ;
- 1 lingura capere ;
- 200 g unt ;
- 1 legatura ceapa verde ;
- 1 lingurita rasa de boia ;
- 20 g gelatina ;
- 1 lamaie ;
- sare ;
- 1 ou fiert tare .

Mod de preparare :

- spalam pestele si il punem la fiert in putina apa , pentru 10min. , dupa care se lasa sa se raceasca ;
- punem gelatina la inmuiat ;
- se freaca 100 ml smantana cu 250 g mascarpone si cu verdeturile tocate fin ;
- se aseaza feliile de paine prajita intro forma de tort cu inel detasabil si se acopera cu crema preparata, dupa care se pune la rece in frigider ;
- gelatina se pune pe baie de aburi si se amesteca usor, pana se desface bine ;
- se taie pestele marunt si se amesteca usor cu gelatina , caperele si sucul de lamaie ;
- se da la rece, iar cand compozitia incepe sa se intareasca se toarna peste crema cu verdeturi si se pune din nou la frigider ;
- se amesteca untul cu ceapa maruntita si se toarna peste compozitia de somon, iar peste acest strat se pune un rand de paine prajita .
- deasupra se toarna 250 g mascarpone frecat cu restul de smantana , boia si sare dupa gust ;
- se toarna pe stratul de paine prajita si se pune tortul din nou la rece pentru a se intari ;
- a doua zi se decoreaza cu feliute de somon , lamaie si ou fiert .



Pofta buna !