Ingrediente :

- o varză dulce potrivită ;
- 2 morcovi ;
- o rădăcină pătrunjel ;
- 1 legătură frunze de pătrunjel ;
- 1 ceapă ;
- 1 ardei capia ;
- 2 - 3 roşii ;

Mod de preparare :

- tăiem varza fin , îi dăm un praf de sare şi o lăsăm să stea puţin ;
- se taie : ceapa mărunt , morcovul rondele , pătrunjelul şi ardeiul cubuleţe , roşiile felii şi se toacă frunzele de pătrunjel mărunt ;
- întro cratiţă de 4l punem 3 linguri de ulei la încins , adaugăm ceapa şi ardeiul lăsăm puţin la prăjit şi adăugăm morcovul şi rădăcina de pătrunjel , mai lăsăm până când se înmoaie puţin mocovii , adaugăm varza şi roşiile , amestecăm bine şi mai lăsăm puţin , completăm cu apă , potrivim de sare şi piper( proaspăt măcinat) ;
- lăsăm să fiarbă 20-25 min., adaugăm frunzele de pătrunjel , tragem deoparte şi acoperim ,
lăsăm să se odihnească 10 min. şi servim cu smântână ;

Notă : - este ideală şi în curele de slăbire , fără smântână şi reducem şi sarea.


Poftă bună !