sursa Ioana , este minunata la cafeaua de dimineata

Ingrediente:

Foi :

- 10gr. drodie proaspata ;
- 40 gr. zahar ;
- 125 ml lapte caldut ;
- 1 galbenus ;
- 250 gr. faina ;
- 1 praf de sare ;
- 35 gr.unt topit ;
- 1 ou ;

Umplutura :

- 1 kg prune ;

- 3 galbenusuri ;
- 75 gr. zahar ;
- 100 ml frisca ;
- 3 albusuri ;
- 1 ling.amidon ;
- 100 gr. fulgi de cocos ;

Mod de preparare :

- se dizolva drojdia in lapte cu o lingurita de zahar , se lasa sa creasca 10 min. ;
- punem si restul ingredientelor in bol si framantam un aluat , pe care il lasam la crescut 45 min.

- intre timp se spala prunele si se scot samburi , se taie in sferturi si se pun intro strecuratoare , sa se scurga zeama ;
- se bate frisca spuma ;
- se bat albusurile spuma ;
- se freaca galbenusurile cu zaharul se adauga frisca si albusurile batute spuma ,amidounl si fulgi de cocos , se amesteca totul bine (prin rasturnare ) ;

- se intinde o foaie pe care o punem intro forma rotunda (26 cm) , unsa si tapetata cu faina , deasupra se aranjeaza prunele, iar la sfarsit compozitia cu fulgi de cocos , se niveleaza frumos si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 35-40 min.

- cand este gata se scoate din forma si se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar pudra ;

Pofta buna !