sursa Practic în bucătărie

Ingrediente :

- 1 dovlecel mare ;
- 1 vânătă ,
- 8 felii şuncă ;
- 250 g brânză de vaci ;
- 2 cepe ;
- 1 legăt. mărar ;
- 1 foaie de dafin ;
- 3 căţei de usturoi ;
- 100 ml vin alb ;
- 4 ling. oţet ;
- 1 ling. zahăr ;
- 1/2 lămâie ;
- 2 roşii ;
- ulei , sare , piper , cimbru ;

Mod de preparare :

- curăţăm dovlecelul şi vânăta de coajă , le taiem felii pe lungime şi le prăjeştim în ulei încins ;
- când sunt gata , le scoatem să se scurgă pe un prososp de hârtie ;
- în acest timp pregătim marinata :

- curăţăm usturoiul , îl taiem mărunt şi-l prăjim puţin în ulei împreună cu foaia de dafin , stingem cu vinul , oţetul şi zeama de lămâie , apoi condimentăm cu cimbru , sare şi piper după gust , o punem deoparte ;
- o lasăm să se răcească puţin, apoi o tornăm peste feliile de legume prăjite şi le lăsăm să se marineze 1 oră ;
- în acest timp frecăm brânza cu 2 linguri de ulei , adaugăm ceapa şi mărarul tocate şi potrivim de sare şi piper ;
- scurgem bine feliile de legume ;
- aşezăm o felie de vânătă peste una de dovlecel , întindem peste ea o lingură de cremă de brânză , punem şi o felie de şuncă , rulăm şi prindem cu scobitori ;
- după ce le-am pregătit pe toate le aşezăm pe un platou şi pregătim sosul:

- opărim roşiile şi le decojim , le tăiem mărunt şi le amestecăm cu marinata în care au stat feliile de legume prăjite , o lingură de zahăr, sare şi piper după gust ;
- turnăm sosul peste rulourile de dovlecel şi vânătă şi le putem servi ;


Poftă bună !