reteta si poza preluate din Revista Ioana












Ingrediente (4 portii):

- 20 gr drojdie ;
- 400 gr faina ;
- 75 gr zahar ;
- 1 varf de cutit de sare ;
- 1 galbenus ;
- 80 gr margarina ;
- 200 ml lapte caldut ;
- coaja rasa de la 1 lamaie ;
- miezul unui baton de vanilie ;
- 100 gr dulceata de caise ;
- 125 ml frisca ;
- 1 pachet zahar vanilinat ;
- 1 ling.zahar pudra ;

Mod de preparare:

- dizolvam drojdia in lapte cu o lingura de zahar

- amestecati intrun castron faina , zaharul ramas , sarea , galbenusul , margarina moale , laptele , coaja de lamaie si miezul de vanilie , framantam bine si lasam la crescut cca. 30 de min.

- formati un rulou si taiati-l in 12 bucati egale , in mijlocul fiecarei bucati puneti cate o lingurita de dulceata, impachetati si formati astfel cate un bulgaras/ bila ;


- ungeti cu unt o forma termorezistenta ( 25 x 30 cm) si asezati bulgarasii/bilele de aluat cu putina distanta intre ei , turnati frisca , presarati prajiturile cu zahar vanilinat , acoperiti-le si lasati-le cca. 15 min. sa creasca ;


- incingeti cuptorul , asezati tava la nivelul cel mai de jos al cuptorului si coaceti-le cca 25-30 min., presarati-le cu zahar pudra si eventual turnati sos de vanilie si serviti-le ;


Pofta buna !