o reţetă de chec pe care o fac de ani de zile , un chec pe care copiii mei il mănancă cu plăcere şi acum.

Ingediente:

- 10 ouă ;
- 500 gr. zahăr ;
- 400 gr.făina ;
- 12 linguri ulei ;
- o lingţ. bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămaie sau 1 pachet praf de copt ;
- coaja de la o lămaie ;
- 1 lingură cacao ;
- 50 gr.nuci prăjite şi tăiate mărunt ;

Mod de preparare:

- dam drumul la cuptor ;
- ungem tăvile de chec cu margarină şi le tapetăm cu făină sau punem hartie de copt ;
- batem cele 10 albuşuri spumă şi le punem la rece ;


-frecăm gălbenuşurile cu zahărul ;
- adăugăm uleiul putin cate puţin şi frecăm in continuare , adăugăm coaja de lămaie şi bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămaie ;
- adaugam si faina ;
- punem peste compoziţia obţinută albuşurile bătute spumă şi le incorporăm cu o lingură prin răsturnare ;

- şi obţinem ce se vede mai jos ;


- turnăm in tăvi cam 3/4 din compoziţie , impărţită in mod egal ;

- intrun 1/4 din compozitie rămas , adaugăm cacaoa ;

- compoziţia obţinută (cu cacao )se toarnă peste cea din tăvi ;

- se presară nuca ;


- si punem la copt circa 40 - 45 min.

- se taie rece ;

Pofta buna!


Imi cer scuze pentru calitatea pozelor.