Ingrediente:

- 2 ouă ;
- 125 ml lapte bătut ;
- 125 ml ulei ;
- o legăt.ceapă verde ;
- 2 ardei capia ;
- 200 gr fasole verde din conservă scursa de ap
ă ;
- 350 gr făină ;
- 1 plic praf de copt ;
- 1 dovlecel mic ;
- 100 gr brânză telemea ;
- o legăt,mărar ;
- sare , piper , iaurt ;

Mod de preparare:

- se curăţă ceapa verde de foile veştede, se spală şi se aie mărunt ;
- dovlecelul se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari , se pune întro strecurătoare şi se presează ca să elimine apa ;

- ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt , se pun în vas, împreună cu celelalte legume tăiate mărunt, fasolea verde, brânza rasă şi mă­rarul tocat ;

- întrun bol mai mare se pun ouăle cu puţină sare şi se mi­xează până când îşi dublează volumul ,se adaugă uleiul , laptele bătut , praful de copt, sarea şi piperul ;

- se adaugă făina cernută şi se mixează ;

- se adaugă în compozitie , amestecul de legume şi brânza se amestecă bine cu o lingură, se unge o tavă de brioşe cu ulei (putem pune şi hârtii pentru briose) se pune din compoziţie cu o lingură ;

- se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coc cca 20-25 de . la foc mediu ;

Notă : se servesc fierbinţi sau reci, cu iaurt .


Poftă bună !