Timp de preparare aprox.1 ½ ore
O portie circa 280 calorii

Ingrediente:

Aluat

500 gr.faina
40 gr .drojdie
2 oua
Coaja rasa de la o lamaie
250 ml lapte caldut
60 gr unt sau margarina
1 varf cutit sare

Umplutura:

400 gr.mac macinat
2 linguri lapte praf
100 gr.zahat pudra
Glazura:

100 gr.zahar pudra
1-2 linguri suc de lamaie
Mod preparare:
Se pune intrun castron faina ,1 ou, coaja de lamiae ,sarea , untul si drojdia dizolvata in laptele caldut.Se framanta si lasa la crescut 30 min.
Separat se amesteca bine macul macinat cu zaharul si laptele praf.
Se intinde aluatul in forma de dreptunghi de 40x60 cm ,peste se repartizeaza uniform compozitia de mac,lasand 2 cm liberi pe margini si se ruleaza pe latura mai lunga.
Se unge si se tapeteaza o tava cu diametrul de 26 cm ,se aseaza aluatul in forma de coronita .
Se separa oul ramas ,se ung capetele aluatului cu albussi se apasa unul peste celalalt.
Se taie cu un cutit ascutit toata suprafata coronitei la aprox.2cm adancime,in forma de zig-zag,se unge coronita cu galbenusul amestecat cu 1 ligura de apa .
Se lasa sa mai stea 20 min. si pune la copt in cuptorul preincalzit ,pentru 40-45 min.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra si se toarna peste crestaturile coronitei .


Pofta buna!