Ingrediente :
*1,8 kg piept de curcan
*sare
*piper alb macinat
*1 plic mixt curcan
Umplutura:
*1 ceapa
*300 gr. afumatura/bacon
*50 gr.paine alba/2 linguri pesmet
*sucul si coaja rase de la o potocala
*2 linguri coacaze
*75gr.seminte de in
*2 linguri salvie
Aluat :
*300gr.faina
*1ou
*165 gr. unt
*50ml apa
*un praf de sare
sau 1 pachet aluat foietaj
Petru uns :
*1 ou
Preparare :
Taiem pieptul de curcan pe lung si o batem usor , am condimentato cu sare si piper alb (nu am folosit mixtul) , am invelit carnea in folie de plastic si am puso la rece pana cand am preparat umplutura .
Eu am folosit bacon , l-am taiat cubulete si l-am pus intr-o tava sa se prajeasca putin , am adaugat ceapa tocata si am mai lasat putin ,am tras de pe foc si am aduagat sucul si coaja de portocala , coacazele, semintele de in , salvia maruntita , un praf de sare si piper si 2 linguri de pesmet .
Am scos carnea de la rece si am asezat umplututa peste si am rulat usor , am fixat cu scobitori , se poate insa lega cu sfoara .
Am pus la copt intr-o tava de yena unsa cu ulei (cuptorul preincalzit la 200 ) pentru 70-80min. , din cand in cand pensulam friptura cu ulei sau zeama lasata in tava.
Scoatem friptura din tava si lasam sa se raceasca .
Cat a stat friptura la cuptor am facut aluatul , coca obtinuta am acoperito cu folie si am lasato la rece in frigider pentru 30 min . Se poate folosi si foietajul din comert , insa trebuie lasat sa se dezghete la temperatura camerei .
Dupa ce s-a racit friptura , am intins aluatul intr- foaie indeajuns de mare incat sa o pot imbraca , din marginile ramase se pot decupa diverse forme pe care le lipim peste , am uns cu ou si am pus la copt pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la copt inca 30-40 min .
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu