Ingrediente:

- 1 pui mare (1 1/2 kg) grill ;
- 1 ceapa mare , curatata si crestata ;
- 5 - 6 morcovi ,spalati si curatati ;
- 1 patrunjel , curatat si taiat pe lung ;
- 1 pastarnac ,curatat si taiat pe lung ;
- 1 varza mica creata ,spalata si scuturata bine de apa ;
- 3-4 cartofi medii,spalati,curatati si taiati in doua pe lung ;
- sare ;
- 15 boabe de piper ;
- 1 legatura frunze de patrunjel tocate fin ;

Mod de preparare :

- se decongeleaza puiul ,se curata bine de tepi sau/si pene daca este cazul ,se transeaza ,se lasa sa stea in apa rece sa iasa sangele ;
- se pune la fiert (la foc mare) in apa rece , intro oala mare de 8 l , se lasa sa dea in clocot ,si se reduce focul , se ia spuma , se adauga sarea , se mai spumuieste daca este cazul , se adauga zarzavatul inafara de cartofi ,boabele de piper si se lasa sa fiarba la foc mic 30min.
- se adauga cartofii si se mai lasa 10 min.

- se scoate pe un platou zarzavatul , pe un altul carnea ;

- se strecoara supa intro cratita de 4 l si se da in clocot ;
- in supa putem pune dupa preferinte : 350- 400 gr. taietei subtiri de casa /gartene/taietei taiati patratele sau galuste de gris , pe care le lasam sa fiarba 10 min.
- luam cratita dupa foc punem frunzele de patrunjelul tocate fin ,un pahar cu apa rece sa ,se stampere supa si acoperim cu un capac ,lasam sa stea asa 10 min. ,pe urma o putem servi;


Nota :
- zarzavatul din supa se poate consuma asa cum este light , noua ne place foarte mult ;
- sau il taiem cubulete impreuna cu pieptul de pui si facem o salata de boeuf ;
- celelalte bucati de carne le facem pane ,langa o salata de cruditati ;


- si astfel avem asigurat aperitivul (salata de boeuf) , felul I (supa) si felul II (carnea pane cu salata) ;

- copii mei adora acest aranjament;



Va doresc pofta buna !