reteta si poza preluate din Revista Ioana




Ingrediente (12 portii):

- 300 gr foitaj congelat ;
- 50 gr fulgi de migdale ;
- 1 cutie piersici (425 ml) ;
- 2 ling. pesmet ;
- 6 ling. gem de piersici ;
- 2 ling. suc de lamaie ;
- eventual 2 ling. de rom ;

Mod de preparare:

-decongelam foietajul , din care decupam o foaie rotunda cu care imbracam o forma de tarta(26 c) unsa cu unt ;
- presaram peste foaie pesmetul ;

- prajim fulgii de migdale intro tigaie , fara adaos de grasime , pana cand incep sa miroasa ; ii rasturnam imediat pe o farfurie si ii lasam sa se raceasca ;
- se pun piersicile intro strecuratoare sa se scurga , se taie felii si se aseaza in tava peste blat ;
- punem la copt in cuptorul preincalzit cca 25-30 min.

- incalzim dulceata de piersici cu sucul de lamaie si romul ;
- scoatem tarta din cuptor si turnam peste sosul de piersici , presaram fulgii de migdale si servim prajitura calduta sau rece dupa preferinte ;

- din resturile de foitaj facem saratele , le ungem cu ou si presaram cascaval ;



Pofta buna !