Ingrediente :

- 1 kg rosii ;
- 1 ceapa ;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel;
- 200 gr. orez ;
- 3 catei de usturoi ;
- sare,piper ,ulei ;

Mod de preparare :

- tocam ceapa marunt si o punem la calit , intro cratita cu ulei ;
- separat oparim rosiile ,le decojim, le taiem marunt si le adaugam peste ceapa , acoperim cratita
si lasam sa fiarba la foc mic, 10 min., pe urma adaugam morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt , orezul spalat in mai multe ape si strecurat, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 45 min. pana cand orezul se face ca o crema ;
- dam la o parte si trecem totul prin sita, dupa care adaugam usturoiul , mai lasam sa dea cateva clocote amestecand mereu sa nu se prinda de vas;
- se poate servi rece sau calda cu crutoane .


Pofta buna!