Pentru 2 saorme mari , sau 4 mici :

Ingredientele pentru saorme , eu le pregatesc de seara , deoarece au nevoie de timp , asa cum veti vedea si mai jos

Ingrediente:

- 2 lipii mari sau 4 mici - reteta aici
- carne de pui ;
- sos de usturoi ;
- sos de rosii ;
- maioneza ;
- salata verde, bine spalata si scursa de apa ;
- castraveti murati ,taiati felii subtiri ;
- varza cruda ,taiata fin ;
- 1 ceapa, taiata rondele ;
- ½ kg cartofi albi ( spalati , curatati si taiati ca si pentru cartofi pai – putin mai grosi ) pe care ii punem la prajit ( la foc mic , pana cand devin aurii ) , catre finalul operatie ,adica a doua zi cand vom asambla si manca saormele ,dupa prajire cartofii se pun la scurs pe prosop de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei si se potrivesc de sare ;

I .Carne

- 1 piept de pui mare dezosat ;
- 1 iaurt mare de baut ;
- sare , piper , sau condimente pentru pui ;
- intrun castron amestecam jumatate din cantitatea de iaurt cu sare si piper sau condimentul de pui ,adaugam pieptul taiat felii ca pentru gratar si lasam sa stea la macerat, in frigider cateva ore ;

Trecem la prepararea sosurilor :

II. Sos de usturoi :

- 6 catei mari de usturoi ;
- ½ din iaurtul ramas de la piepul de pui ;
- sare, piper ;
- 4 - 5 linguri de ulei ;
- ½ lingura suc de lamiae ;
- luam un bol mic in care punem usturoiul pisat ,potrivim de sare si piper si frecam cu ulei si suculde lamaie pana cand obtinem o pasta alba ,adaugam iaurtul si mai frecam pana cand se omogenizeaza bine si il punem la rece cateva ore ;

III. Maioneza :

- 1 galbenus de ou ;
- 1 lingurita mustar ;
- 6 – 7 linguri de ulei ;
- ½ lingurita suc de lamiae ;
- sare ;
- 2 linguri apa ;
- intrun bol frecam galbenusul de ou cu mustarul ,sucul de lamaie si sarea ,turnam trepata uleiul si frecam in continuare ,pana cand am incorporate tot uleiul , subtiem putin maioneza cu apa ,putem folosi blenderul sau mixerul ,dam la rece ;

IV. Sos de rosii :

- 1 conserva de rosii decojite ;
- 1 ceapa potrivita ,taiata fin ;
- 4-5 catei de usturoi pisati marunt ;
- verdeata (patrunjel ,cimbru , busuioc, … fiecare ce ii place) ;
- sare , piper ;
- ardei iute ;
- 2 linguri ulei ;
- 1 cana de apa;
- intro cratita mai mica pune uleiul la incins ,adaugam ceapa si usturoiul si le lasam pana cand devi aurii,avem grija san nu le ardem ,adaugam cateva felioare de ardei iute ,sare , piper , rosiile taiate si o cana de apa si lasam sa fiarba 15-20min. ,adaugam verdeata taiata marunt si mai lasam 5 min., cand este gata trecem totul prin sita ;

A doua zi

- punem pe gratarul incins carnea de pui la pajit (fara sa curatam sosul dupa ea )o lasam 5 min. pe fiecare parte ,cand este gata o taiem fasii si o lasam de o parte;

- se incalzeste lipia pe foc cateva secunde , se pune o frunza mai mare de salata verde ,se adauga cartofii, carnea, varza, castravetii, ceapa, sosul de usturoi, maioneza, ketchup-ul si sosul picant ;
- se strange si se impacheteaza ;

Pofta buna!!!!

alte rete shaorma libaneze