Ingrediente:

- 350 gr. făină,
- 3 ouă,
- sare,

Mod de preparare :

Cernem făina într-un vas şi în mijloc facem o adâncitură în care punem ouăle şi un praf de sare. Le amestecăm uşor cu furculiţa încorporând puţin câte puţin făina.

După ce s-a omogenizat aluatul, îl frământăm până nu se mai lipeşte de vas şi de mâini.

Strângem aluatul obţinut ca un bulgăre şi-l lasăm să se odihnească 30 de minute.

Întindem apoi o foaie cât mai subţire pe o planşetă pudrată cu făină, pudrăm şi foaia de aluat cu făină şi o lasăm să se zvinte ( usuce)10 minute. O rulăm apoi şi o tăiem tăieţei de 5 mm lăţime sau subţiri ca fideaua.

Sfaturi :

Se poate folosi şi maşina de făcut tăieţei atât pentru întins coca ,cât şi penrtu întins .

Dacă aluatul îţi iese prea vârtos şi nu-l poţi întinde, îi mai adaugi 1 lingură de apă, iar dacă iese prea moale, îi mai pui puţină făină.