reteta mea




Ingrediente:

10 oua fierte tari
1 pateu de porc 100 gr.
1 lingura margarina
3-4 catraveciori acri

6 linguri maioneza
150 gr. iaurt
sare si piper alb macinat

Mod preparare :

Ouale se scot din frigider si se tin la temperatura camerei cel putin o ora, se spala si se pun la fiert intro cratita ,astfel incat sa treaca apa peste ele ,se lasa sa fiarba 10min.,dupa ce incepe apa sa clocoteasca.

Intre timp se prepara sosul ; se freaca 4 linguri maioneza ,cu iaurtul ,putina sare si piper,se dau de o parte.Se taie castraveciori marunt.

Dupa ce au fiert ,ouale se pun sub apa rece si se curata , se taie in doua .
Se scot galbenusurile si se pun intrun castron ,se paseaza cu o furculita sau cu mixerul,peste se adauga margarina ,pateul si 2 liguri de maioneza se potrivesc de sare si piper.Aveti grija pateul fiind sarat nu trebuie pusa multa sare.Se adauga castraveciori taiati marunti,se amesteca si cu compozitia obtinuta se umplu albusurile , se aseaza pe foi de salata verde creata , deasupra se toarna sosul si se orneaza cu frunze de patrunjel sau cu gogosari murati.

Pofta buna!