Ingrediente:

1 kg cartofi noi,
500 g morcovi,
300 g cascaval,
1 conserva ciuperci feliate,
1 legatură ceapa verde,
1 salata verde,
sare, piper,
50 ml ulei,
3 oua,
200 g faina,
1 varf cutit de bicarbonat.

Mod de preparare:

Se pune la fiert in vase separate cartofii şi morcovii curaţaţi.
Dupa ce au fiert si s-au racit, se dau pe razatoarea mare.
Se adauga cascavalul ras,ciupercile, ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper după gust.
Se amesteca bine toata compozitia s se pune la o parte.
Se face un aluat de clatite din faină, apa, sare, bicarbonat si un ou.
Se coc clatitele si se lasa sa se raceasca.
Se aseaza pe fiecare clatita o frunza de salata verde, peste o lingura din compozitia de legume si impacheteaza ruleaza clatita.
Se trece clatita umpluta prin faina , apoi prin ouale bate cu putina sare ,se prajesc in ulei incins .
Se scot , pe un prosop de hartie sa se absoarba surplusul de ulei.


Pofta buna!