sursa Ioana ,reteta adaptata


Ingrediente :

- avem nevoie de 225 gr.aluat de foietaj ;
- 2 ling.lapte condensat ;
- 6 ling.zahar ;
- 2 foi gelatina alba ;
- 1 plic budinca de vanilie ;
- 450 ml lapte ;

- 300 gr. zmeura (se poate folosi si congelata) ;
- 1 ling.zahar praf ;
- 150 gr. jumatati de caise din compot ;
- 200 ml frisca ;
- 2 plicuri zahar vanilinat ;

Mod de preparare :

- aluatul decongelat se deruleaza , se intinde usor cu mana si se taie fasii , de 14-15 cm ;
- pe formele de bucle , se infasoara cate o fasie incepand de la partea ascutita ;
- aluatul se unge cu lapte condensat folosind pensula si se tavaleste prin zaharul(4 ling.) pus pe o farfurie ;

- buclele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se pun la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min;

- punem gelatina la inmuiat ;
- separat amestecam budinca cu 2 ling.de zahar si 6 ling. de lapte , pana cand se dizolva , completam cu restul de lapte si punem la fiert in bain-marie , pana cand se ingroasa ;
- luam vasul dupa foc si incorporam gelatina , punem crema intrun vas cu apa rece si lasam sa se raceasca (acoperim cu o folie de plastic sa nu se faca pojghita (pielita) ;

- zmeura curatata se paseaza si se adauga zaharul pudra ;
- se scurg caisele si se taie felii ;
- se bate frisca cu zaharul vanilinat si se inglobeaza in budinca rece ;

- cu ajutorul spritului se introduce crema in bucle alternand cu felii de caise la final crema se stropeste cu piure de zmeura si se orneaza cu felii de caise ;



Pofta buna !