Multumesc Oana.

Ingrediente:


- o ceapa mare alba
- 2 cartofi mari
- 2-3 morcovi mici
- 1 ardei gras rosu
- praz
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 3-4 rosii
- varza
- fasole verde
- conopida
- ciuperci

Mod de preparare:

- ceapa se toaca si se pune la calit un pic;
- morcovii si prazul se taie rondele si se calesc separate , foarte usor ;
- ardeiul gras se taie si el si se dustuleste ;
- fasolea verde se opareste usor ,se poate folosi si din borcan;
- se taie rondele dovlecelul si vanata se pune un praf de sare si se prajeste usor pe ambele parti;
- le asezam in straturi intro cratita adanca , rezistenta lacaldura ,sau vas de yena:
- primul strat este cel de ceapa ,urmeaza feliile de cartofi, pe care le condimentam , cu sare si piper, verdeata , continuam cu ardeiul gras ,ciupercile taiate felii , rondelele de vinete , un strat de varza toccata , un strat de morcovi condimentati , fasolea si apoi prazul, usor condimentate , un strat mai generos de dovlecei si se incheie cu un strat de rosii.
- se pot folosi ce combinatii de legume dorim ,trebuie sa avem grija doar sa alternam legumele dustuite cu cele crude, si cartofii sa fie destul de jos, sa aiba timp sa se patrunda.
- se toarna peste ele putina o cana de apa , se pune cratita pe foc doar cat sa se infierbante, apoi se pune in cuptorul incins, unde se lasa cam 45 min , nu se amesteca, se scutura din cand in cand cratita ca sa nu se lipeasca, legumele lasa suficienta zeama ca sa fiarba bine, iar stratul de ceapa cu ulei ajuta si el sa nu se lipeasca nimic.
- spre final se face un mujdei concentrat care se toarna peste legume.
- ghiveciul este bun si rece,


Pofta buna!