reteta si poza preluate din Revista Ioana











Ingrediente :

- 2 bucati piept de pui (a 150 g) ;

- sare ;

- 4 oua fierte tare ;

- 1 salata ;

- 1/4 salata iceberg ;

- 4 rosii ;

- 2 morcovi ;

- 100 g dovleac ;

- 50 g sunca ;

- 150 g iaurt ;

- 1 catel de usturoi ;

- 50 g branza albastra ;

- 100 ml smantana ;

- 2 linguri suc de lamaie ;

- piper ;


Mod de preparare:

- pieptul de pui se spala si se fierbe in apa cu sare 20-25 de minute, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi ;

- ouale se fierb si se taie in patru ;

- salata se taie fasii si rosiile cubulete ;


- se dau morcovii pe razatoare

- dovleacul se taie rondele si se fierbe foarte putin se lasa sa se raceasca ;

- sunca se taie fasii sau cunulete ;

Sosul :


- se amestecacu mixerul iaurtul ,usturoiul , branza , smantana si sucul de lamaie , se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat dupa gust;

- se aseaza totul intrun bol de sticla , in straturi si turnam dressingul ;

- prajim sunca pana devine crocanta si p presaram peste salata ,facultativ se pot presara si nuci ;

Sfatul profesionistului


Aceasta salata, este foarte potrivita pentru petreceri, se prepara simplu si ideal ar fi sa o lasam peste noapte sa se patrunda.

Pofta buna !