Ingrediente - pt 50 buc :
Aluat
- 1 kg faina ;
- 500 ml lapte caldut;
- 50 gr.drojdie proaspata,sau 2 plicuri drojdie uscata;
- 100 gr. Zahar;
- 1 ligurita sare;
- 6 galbenusuri;
- 120 gr.margarina Rama ,se topeste ;
- 1 lingurita scortisoara macinata;


Mod de preparare:

- se face un aluat din ingredientele de mai sus,se lasa sa stea aprox.30 min.


- pentru prajit - 500ml ulei .

Se pune uleiul la o incins intrun castron de 1.5 l si se coc gogosi ,se scot pe prosop de hartie ,san u ramana surplus de ulei si dau prin zahar praf amestecat cu zahar vanilinat.

- zahar pudra 100 gr. si 2 plicuri zahar vanilinat

- se pot face simple sau umplute cu dulceata de caise sau asortata, branza dulce, nuci sau mac.


Pofta buna!