sursa si poza kuharka aici


reteta tradusa de mine

Ingrediente :
-
250 ml lapte caldut ;
-
30 gr. drojdie ;
-
60 gr. ulei ;
-
40 gr. zahar ;
-
plic zahar vanilinat ;
-
1 ou ;
-
1 varf de cutit de sare ;
-
500 gr.faina ;
Pentru umplut :
-
dulceata de cirese sau orice alta dulceata aveti in casa ;
Mod de preparare :
-
se dizolva drojdia in lapte caldut cu 1 ling. de zahar ,se lasa sa stea 15min.,adaugam restul ingredientelor , framantam bine si lasam la crescut intrun loc ferit de current cca o ora ;
-
punem aluatul pe blatul de lucru infarinat ,il mai framantam putin , il intindem intro foaie de 1 cm grosime , din care taiem/decupam cu un pahar 15 bucati , pe care le lasam la crescut 15 min.
-
punem ulei la incins intro craticioara mai adanca si le scufundam cu grija sa nu ne stropim ,se lasa 2-3 min pe ambele parti , se scot cu lingura cu gauri pe prososp de hartie ,sa se absoarba surplusul de grasime ;
-
se injecteaza dulceata in fiecare gogoasa si se pudreaza cu zahar praf ;

Pofta buna !