Gălbiorii sunt cam iuţi la gust, înainte de a-i prepara, trebuie spălaţi şi fierţi în apă cu lapte şi după aceea limpeziţi.

Ingrediente:

-500 gr. gălbiori,
-2 linguri ulei, 2 ardei graşi rosii,
- 3 roşii,
-3 cepe mari,
-1 linguriţă boia dulce,
- 1 lingură făină,
-100 ml lapte,
- 250 g smântână,
- sare,piper
- pătrunjel verde,


Mod de preparare:

Curatam si spalam bine gălbiorii, apoi îi punem la fiert întrun litru de apă cu o cană de lapte şi puţină sare.

Călelim ceapa taiata marunt, cu ardeii tăiaţi mărunt la randul lor, presaram făina, boiaua, punem roşiile oparite ,curatate de pilita si tăiate felii, gălbiorii fierţi şi clatiti ,adaugam apă cât să le cuprindă.

Fierbem totul înăbuşit până se înmoaie toate şi potrivim de sare si piper,presaram pătrunjel taiat marunt .

Când este gata, adaugam smântâna şi mai lasam să dea în câteva clocote.

Se poate servi cu mamaliga.


Pofta buna!