Ingrediente:

- 2 buc.piept de pui dezosat;
- 400 gr orez sapalat si scurs de apa;
- 1 ardei gras rosu,taiat felii;
- 1 cutie ciuperci taiate felii;
- 1 ceapa potrivita ,taiata julient;
- 1 morcov ,taiat rondele;
- 2 linguri ulei masline;
- sare , piper;
- frunze de patrunje;

Mod de preparare:

- spalam pieptul de pui si il taiem fasii ;
- il punem pe un prosop de hartie sa se scurga de apa ;
- dupa care intro tigaie mare (WOK) in care am pus uleiul la incins , il lasam sa se prajeasca pe toate partile , pana cand are culoarea alba ;
- adaugam ceapa taiata , ardeiul gras , morcovul si ciupercile , condimentam cu sare si piper ;
- si lasam sa fiarba in sucul propriu 10min. ;
- adaugam orezul si completam cu aprox 1l apa ;
- lasam sa sa fiarba totul 15min. la foc potrivit fara sa amestecam ;
- luam dupa foc tigaia , adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt , amestecam usor , acoperim si lasam deoparte pentru inca 10min. sa se odihneasca ;
- dupa care putem sa il servim cu o salata de castraveti cu rosii ;

Nota: orezul nu trebuie sa fie fiert complet ,cand oprim focul , deoarece bobul se mai umfla si cand sta acoperit.


Pofta buna !