Ingrediente :

- 1kg piept de curcan dezosat ;
- sare , piper ;
- 3 ling.de ulei ;
- 125ml supa de pasare ;


Garnitura de ananas :

- 2 inele ananas din compot ;
- 2 ling.suc de compot ;
- ½ ardei gras rosu ;
- 1 ling.de ulei ;
- 1 ling. suc de limetta/lamiae ;
- sare si piper ;

Garnitura de rosii si castraveti :

- 125gr.rosii mici (chery) ;
- 1/4 castravete ( mare) ;
- 1 ardei iute ;
- 1 ling. ulei de masline ;
- 1 lingt. frunze de patrunjel tocate fin ;
- sare , piper ;

Sos de verdeata cu oua :

- 2 oua ;
- 2 lingt. mustar ;
- 2 ling. de otet ;
- 75 ml ulei de masline/floarea soarelui ;
- boia dulce ;
- 2 ling.de frunze de patrunjel tocate fin ;

Mod de preparare :

Friptura

- pieptul de curcan spalat si sters bine il condimentam cu sare si piper ;
- il punem intro tigaie cu ulei si il lasam sa se prajeasca pe toate partile , pana cand prinde o crusta alba ;
- adaugam supa , acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 45.min. ( eu am pus vasul in cuptorul preincalzit );

- intre timp ne ocupam de garniture si sos ;

Sos de verdeata cu oua :

- punem ouale la fiert ,10min. ,le racim , le curatam si le taiem marunt ;

- preparam un dip din: 2 lingt. mustar , 2 ling. de otet , 75 ml ulei de masline/floarea soarelui , boia dulce si
2 ling.de frunze de patrunjel tocate fin ,la sfarsit adaugam ouale taiate si amestecam bine ;

Garnitura de ananas :

- spalam ardeiul , il curatam de seminte si il taiem cubulete ;
- taiem inelele de ananas cubulete ;
- punem ardeiul si ananasul intrun castron , adaugam uleiul , suc de limetta/lamiae , sucul de ananas si potrivim de sare si piper ;

Garnitura de rosii si castraveti :

- spalam rosiile si le taiem in sferturi ;
- spalam , curatam si taiem castravetele in cubulete ;
- ardeiul iute , se spala , se curate de seminte si se toaca fin ;
- amestecam legumele cu uleiul de masline , frunzele de patrunjel si condimentam cu sare si piper dupa gust ;


- cand friptura este gata ,o asezam pe un platou oval ,turnam peste ,sosul de verdeata si ornam cu frunze de patrunjel tocate , langa asezam garniturile de ananas si cea de rosii cu castraveti ;
- garniturile se pot duce la masa si in boluri separate ;



Pofta buna !