Ingrediente :

- 500 gr.faina ;
- 25 gr .drojdie ;
- 3 galbenusuri ;
- 1 ou ;
- 1 lingt. sare ;
- 250 ml lapte caldut ;
- 60 gr unt sau margarina ;


pentru uns :

- 50 gr.unt topit ;
- zahar tos ;
- nuci macinate ;
- zahar vanilinat ;

Mod de preparare:

- se face o maia din 100ml lapte caldut ,1 lingura zahar si drojdie , se lasa sa stea 20 min.;
- se freaca oul si galbenusurile cu restul de zahar ,sarea si laptele , se adauga maiaua ,se amesteca bine si faina cernuta ;
- se framanta usor , adugand untul putin cate putin si se lasa aluatul la crescut intrun kloc caldut pana cand isi dubleaza volumul ;

- se porneste cuptorul sa se incalzeasca ;
- se intinde aluatul intro foaie de 1/2 cm ,se taie fasii ;
- se ia cate o fasie si se infasoara pe un rulou de lemn cu diametrul de 8cm si lungimea de 20cm uns cu ulei ;
- se unge deasupra cu unt topit(cu o pensula) , se tavaleste prin zahar si se pune la copt in cuptorul preincalzit cca.15min.

- se scoate din cuptor , se pudreaza cu nuca macinata si zahar vanilinat ,se scoate dupa rulou cu grija si se serveste cald ;

Pofta buna !