reteta preluata din Ioana
Ingrediente :
Inghetata :
- 400 ml lapte ;
- 200 ml frisca ;
- 1 baton vanilie ;
- 6 galbenusuri ;
- 180 gr. zahar ;
- 300 gr.afine ;
Blat :
- 200 gr. ciocolata amruie ;
- 150 gr. fulgi de porumb ;
Mod de preparare :
- se cresteaza batonul de vanilie si se scoate miezul ;
- se da in clocot intro craticioara laptele , frisca si vanilia se lasa sa se racoreasca ;
- se freaca galbenusurile cu zaharul , se inglobeaza incet laptele (batonul de vanilie se scoate), se pune in bain-marie si se tine pana cand se ingroasa crema (nu trebuie sa fiarba ) si avem grija sa amestecam tot timpul ;
- luam dupa foc vasul cu crema si il punem intrun vas cu apa rece ,amestecand tot timpul pana cand se raceste , dupa care o punem la congelator pentru 8 ore ( la interval de o ora inghetata trebuie frecata energic sa nu faca cristale de gheata)
- se topeste ciocolata si se inglobeaza fulgi de porumb zdrobiti in prealabil , compozitia se imparte in doua , fiecare jumatate se incrusteaza in cate o forma rotunda( cu diametrul de 18 cm) sub forma de blat ;
- se curata afinele , 1/2 din cantitate se da in fiert cu 2-3 linguri de apa , se adauga restul de afine
- se scoate inghetata din congelator si se lasa sa se dezghete pana capata consistenta unei creme , se inglobeaza amestecul de fructe ;
Asamblarea :
- peste primul blat se aseaza 1/2 din cantitatea de inghetata , se da la congelator , al doilea blat si restul de inghetata ;
- se da la congelator , inainte de servire se scoate si se tine la frigider 5 min. se decoreaza cu afine ;
Pofta buna !
2 comentarii:
Alina Marin spunea...
Stimata Doamna,
Numele meu este Alina Marin si va contactez din partea comunitatii culinare Gustos.ro. Recent, am introdus o noua facilitate pe site-ul nostru, prin care utilizatorii pot vedea cele mai noi posturi de pe blogurile culinare selectate de noi, astfel incat sa fie la curent cu cele mai noi retete sau sfaturi pentru gatit din comunitatea bloggerilor culinari.
Imi face mare placere sa va anunt ca am selectat blog-ul dumneavoastra pentru a aparea in aceasta sectiune, iar utilizatorii Gustos.ro vor putea viziona in timp real cele mai noi posturi scrise de dumneavoastra. Astfel, incercam sa promovam comunitatea blogurilor culinare si sa le aducem la cunostinta utilizatorilor Gustos.ro.
Pentru a accesa sectiunea "Bloguri gustoase", va indemnam sa dati click pe acest link: http://www.gustos.ro/bloguri-gustoase/.
In final, dorim sa va felicitam pentru calitatea blogului dumneavoastra si timpul dedicat acestuia.
Cu drag,
Alina Marin,
Project Manager Gustos.ro
nicolina spunea...
Stimată doamnă ,
Alina Marin
Bună ziua , îmi cer scuze că răspund mesajului dvs cu întârziere Vă mulţumesc pentru încrederea acordată , îmi face o deosebită plăcere să mă număr printre blocurile selectate şi promovate de gustos.ro , un site drag mie .
Cu drag .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu