Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005
Ingrediente :
- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;
Mod de preparare :
Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;
Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;
Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se ţin pe foc 2 min.
Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.
Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei, tehnologia de preparare este aceiaşi.
Fotografiile sunt din revista.
Etape :
reteta preluata dupa kuking.net aici
Paini diverse modele si umpluturi
About this blog
Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.

Morcovi in glazura de miere
miercuri, 22 octombrie 2008
Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005
Ingrediente :
- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;
Mod de preparare :
Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;
Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;
Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se ţin pe foc 2 min.
Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.
Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei, tehnologia de preparare este aceiaşi.
Fotografiile sunt din revista.
Etape :
reteta preluata dupa kuking.net aici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu