Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005


Ingrediente :

- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;

Mod de preparare :

Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;


Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;


Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se
ţin pe foc 2 min.


Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.


Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei,
tehnologia de preparare este aceiaşi.

Fotografiile sunt din revista.


Morcovi în glazură de miere



Etape :

Pe etape


reteta preluata dupa kuking.net aici