Am citit o multime de retete atat pe net cat si de la cunoscuti , am incercat , am gustat si am ajuns la reteta de mai jos , acum este randul vostru sa incercati .
Ingrediente:
- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 1 ling.de amidon ;
- 100 ml lapte ;
- 2 pliculete gelatina ;
- 500 ml frisca lichida ;
- 1 intaritor de frisca ;
- 1 cutie compot de ananas (500 gr /cutia ) ;
- 2 portocale ;
- 1 kiwi ;
Facultativ blat :
- 4 oua ;
- 4 linguri faina ;
- 4 linguri zahar ;
- un varf de cutit praf de copt ;
- se bat spuma albusurile cu zaharul , se adauga galbenusurile ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , se amesteca prin rasturnare , se toarna intro tava rotunda cu diametrul de 24 cm si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min ;
- se scoate pe un gratar si se lasa la racit ;
Mod de preparare :
- se curata si se taie kiwi rondele sau jumatati ,se curate si se taie felii 1 portocala ,a doua o taiem patratele , se scurge feliile de ananas ,o partedin ele se taie cubulete ;
- se freaca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilinat ,
se adauga amidonul si laptele si se pune in bain-marie ,
se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa crema , ca o smantana , dupa care se pune la racit avand grija sa amestecam incontinuu ;
- se bat albusurile spuma ;
- se bate frisca cu intaritorul de fisca ;
- se dizolva gelatina in 100 ml suc de ananas caldut si se toarna peste crema de galbenusuri ;
- se pune in 500 ml zeama de compot gelatina la dizolvat cam 30 minute,omogenizind ,apoi se lasa
- amestecam frisca cu albusurile battue spuma , prin rasturnare , adaugam si crema si continuam amestecul tot prin rasturnare ;
- tapetam cu folie de naylon o cratita , ornam fundul si marginile cu fructe( pe margini se pot pune daca dorim piscoturi sampanie) ;
-turnam jumatate din crema , punem fructele taiate cubulete si turnam si restul de crema , (daca dorim putem pune peste un piscot care a fost taiat la dimensiunea vasului ) acoperim si punem in frigider pana a doua zi ;
-a doua zi punem peste castronul cu tort , o farfurie intinsa care sa-l acopera bine , si intoarcem tinand ambele vase bine , dintro singura miscare , astfel fundul tortului va ajunge fata ;
- daca dorim putem orna cu frisca , dar la cat este de aspectuos , ar fi pacat sa-i ascundeti fata ;
Pofta buna !
Paini diverse modele si umpluturi
About this blog
Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.

Tort Diplomat
duminică, 29 iunie 2008
Am citit o multime de retete atat pe net cat si de la cunoscuti , am incercat , am gustat si am ajuns la reteta de mai jos , acum este randul vostru sa incercati .
Ingrediente:
- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 1 ling.de amidon ;
- 100 ml lapte ;
- 2 pliculete gelatina ;
- 500 ml frisca lichida ;
- 1 intaritor de frisca ;
- 1 cutie compot de ananas (500 gr /cutia ) ;
- 2 portocale ;
- 1 kiwi ;
Facultativ blat :
- 4 oua ;
- 4 linguri faina ;
- 4 linguri zahar ;
- un varf de cutit praf de copt ;
- se bat spuma albusurile cu zaharul , se adauga galbenusurile ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , se amesteca prin rasturnare , se toarna intro tava rotunda cu diametrul de 24 cm si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min ;
- se scoate pe un gratar si se lasa la racit ;
Mod de preparare :
- se curata si se taie kiwi rondele sau jumatati ,se curate si se taie felii 1 portocala ,a doua o taiem patratele , se scurge feliile de ananas ,o partedin ele se taie cubulete ;
- se freaca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilinat ,
se adauga amidonul si laptele si se pune in bain-marie ,
se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa crema , ca o smantana , dupa care se pune la racit avand grija sa amestecam incontinuu ;
- se bat albusurile spuma ;
- se bate frisca cu intaritorul de fisca ;
- se dizolva gelatina in 100 ml suc de ananas caldut si se toarna peste crema de galbenusuri ;
- se pune in 500 ml zeama de compot gelatina la dizolvat cam 30 minute,omogenizind ,apoi se lasa
- amestecam frisca cu albusurile battue spuma , prin rasturnare , adaugam si crema si continuam amestecul tot prin rasturnare ;
- tapetam cu folie de naylon o cratita , ornam fundul si marginile cu fructe( pe margini se pot pune daca dorim piscoturi sampanie) ;
-turnam jumatate din crema , punem fructele taiate cubulete si turnam si restul de crema , (daca dorim putem pune peste un piscot care a fost taiat la dimensiunea vasului ) acoperim si punem in frigider pana a doua zi ;
-a doua zi punem peste castronul cu tort , o farfurie intinsa care sa-l acopera bine , si intoarcem tinand ambele vase bine , dintro singura miscare , astfel fundul tortului va ajunge fata ;
- daca dorim putem orna cu frisca , dar la cat este de aspectuos , ar fi pacat sa-i ascundeti fata ;
Pofta buna !
Ingrediente:
- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 1 ling.de amidon ;
- 100 ml lapte ;
- 2 pliculete gelatina ;
- 500 ml frisca lichida ;
- 1 intaritor de frisca ;
- 1 cutie compot de ananas (500 gr /cutia ) ;
- 2 portocale ;
- 1 kiwi ;
Facultativ blat :
- 4 oua ;
- 4 linguri faina ;
- 4 linguri zahar ;
- un varf de cutit praf de copt ;
- se bat spuma albusurile cu zaharul , se adauga galbenusurile ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , se amesteca prin rasturnare , se toarna intro tava rotunda cu diametrul de 24 cm si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min ;
- se scoate pe un gratar si se lasa la racit ;
Mod de preparare :
- se curata si se taie kiwi rondele sau jumatati ,se curate si se taie felii 1 portocala ,a doua o taiem patratele , se scurge feliile de ananas ,o partedin ele se taie cubulete ;
- se freaca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilinat ,
se adauga amidonul si laptele si se pune in bain-marie ,
se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa crema , ca o smantana , dupa care se pune la racit avand grija sa amestecam incontinuu ;
- se bat albusurile spuma ;
- se bate frisca cu intaritorul de fisca ;
- se dizolva gelatina in 100 ml suc de ananas caldut si se toarna peste crema de galbenusuri ;
- se pune in 500 ml zeama de compot gelatina la dizolvat cam 30 minute,omogenizind ,apoi se lasa
- amestecam frisca cu albusurile battue spuma , prin rasturnare , adaugam si crema si continuam amestecul tot prin rasturnare ;
- tapetam cu folie de naylon o cratita , ornam fundul si marginile cu fructe( pe margini se pot pune daca dorim piscoturi sampanie) ;
-turnam jumatate din crema , punem fructele taiate cubulete si turnam si restul de crema , (daca dorim putem pune peste un piscot care a fost taiat la dimensiunea vasului ) acoperim si punem in frigider pana a doua zi ;
-a doua zi punem peste castronul cu tort , o farfurie intinsa care sa-l acopera bine , si intoarcem tinand ambele vase bine , dintro singura miscare , astfel fundul tortului va ajunge fata ;
- daca dorim putem orna cu frisca , dar la cat este de aspectuos , ar fi pacat sa-i ascundeti fata ;
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu