Am citit o multime de retete atat pe net cat si de la cunoscuti , am incercat , am gustat si am ajuns la reteta de mai jos , acum este randul vostru sa incercati .


Ingrediente:

- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 1 ling.de amidon ;
- 100 ml lapte ;
- 2 pliculete gelatina ;
- 500 ml frisca lichida ;
- 1 intaritor de frisca ;
- 1 cutie compot de ananas (500 gr /cutia ) ;
- 2 portocale ;
- 1 kiwi ;

Facultativ blat :

- 4 oua ;
- 4 linguri faina ;
- 4 linguri zahar ;
- un varf de cutit praf de copt ;

- se bat spuma albusurile cu zaharul , se adauga galbenusurile ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , se amesteca prin rasturnare , se toarna intro tava rotunda cu diametrul de 24 cm si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min ;

- se scoate pe un gratar si se lasa la racit ;


Mod de preparare :

- se curata si se taie kiwi rondele sau jumatati ,se curate si se taie felii 1 portocala ,a doua o taiem patratele , se scurge feliile de ananas ,o partedin ele se taie cubulete ;

- se freaca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilinat ,

se adauga amidonul si laptele si se pune in bain-marie ,


se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa crema , ca o smantana , dupa care se pune la racit avand grija sa amestecam incontinuu ;

- se bat albusurile spuma ;

- se bate frisca cu intaritorul de fisca ;

- se dizolva gelatina in 100 ml suc de ananas caldut si se toarna peste crema de galbenusuri ;

- se pune in 500 ml zeama de compot gelatina la dizolvat cam 30 minute,omogenizind ,apoi se lasa
- amestecam frisca cu albusurile battue spuma , prin rasturnare , adaugam si crema si continuam amestecul tot prin rasturnare ;

- tapetam cu folie de naylon o cratita , ornam fundul si marginile cu fructe( pe margini se pot pune daca dorim piscoturi sampanie) ;


-turnam jumatate din crema , punem fructele taiate cubulete si turnam si restul de crema , (daca dorim putem pune peste un piscot care a fost taiat la dimensiunea vasului ) acoperim si punem in frigider pana a doua zi ;

-a doua zi punem peste castronul cu tort , o farfurie intinsa care sa-l acopera bine , si intoarcem tinand ambele vase bine , dintro singura miscare , astfel fundul tortului va ajunge fata ;

- daca dorim putem orna cu frisca , dar la cat este de aspectuos , ar fi pacat sa-i ascundeti fata ;


Pofta buna !