Ingrediente :

Blat

- 6 oua ;
- 2 ling. apa ;
- 8 ling. zahar ;
- 8 ling. faina ;
- 1 ling. praf de copt ;


- 50 gr. unt ;
- 80 gr.zahar ;
- 1,5 kg. piersici curatate si taiate felii de 1,5 cm ;
- 1 plic gelatina ;


Mod de preparare:

- se ia o tava de 25/35 cm se unge cu unt si se pudreaza cu zahar ;
- asezam feliile de piersi pe fundul tavii ;
- separat se face un piscot din ingredientele de mai sus ;
- se bat albusurile cu apa si zaharul spuma se adauga galbenusurile , se amesteca prin rasturnare ;
- se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea ingredientelor prin rasturnare ;
- se toarna compozitia peste piersicile din tava ;
- se pune la copt in cuptorul preincalzit aprox.30-35 min.
- dupa care se scoate , se lasa sa se racoreasca putin , cu un cutit se desprinde usor de margini daca este cazul ,acoperim cu o tava/platou pe care urmeaza sa o servim si o intoarcem cu grija ,
astfel piersicile vor ramane deasupra;
- dupa ce s-a racit complet prajitura ,turnam deasura gelatina preparata conform instructiunilor dupa pachet si o punem la rece pentru 2-3 ore ;
- putem sa o ornam cu frisca sau o putem servi light ;



Nota : - se poate prepara si cu caise ,acestea se vor taia in jumatati si se vor pune in tava cu taietura/scobitura in jos ;

Sfat : daca temperatura in locuinta/afara depaseste 35 grade , evitati folosirea cuptorului/aragazului , gatiti pe cat posibil mancaruri usoare , iar daca nu aveti incotro gatiti devreme sau seara dupa ce se lasa umbrele .


Pofta buna !