Reteta este din Ioana - Secretele Bucatariei, cu mici modificari
Ingrediente:
- 6 oua ;
- 1 albus ;
- 90 gr. unt;
- 100 gr. mac;
- 1 lingurita praf de copt;
- 175 gr. zahar;
- 150 gr. faina;
Crema&Ornat
- 500 ml frisca Hulala ;
- 2 plic. intaritor frisca ;
- 2 linguri zahar pudra ;
- 1 lingura mac pentru ornat ;
- 1 compot ananas 420 gr.
Mod de preparare :
- se incinge cuptorul la 180 grade ;
- se topeste untul;
- se separa ouale ;
- se bat spuma , cele 7 albusuri cu jumatate din cantitatea de zahar ;
- se bat si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar ramasa pe bain-marie ;
- se dau deoparte si se adauga faina si praful de copt ;
- se adauga untul topit caldut se amesteca bine ;
- se adauga treptat albusurile batute spuma si macul ;
- se pune la copt intro tava de 26 inc. unsa si tapetata cu faina(eu am pus hartie de copt) si se pune in cuptorul preincalzit pentru 35 min.;
- se scoate si se pune pe un gratar la racit pentru 60min. ;
- se bate frisca cu intaritorul si se da la rece ;
- blatul racit se taie pe 3 niveluri ,se insiropeaza cu suc de ananas ;
- blatul de jos se aseaza pe un platou se unge cu 1/3 din frisca batuta se pun bucatele de ananas peste frisca ,se pune a doua foaie ,pe urma 1/3 frisca ,ananasul si ultimul blat care se orneaza cu frisca ramasa ,presaram macul si ornam cu ananas ;
- se da la rece pentru 60 min.;
Pofta buna!
Paini diverse modele si umpluturi
About this blog
Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.

Tort cu mac
luni, 17 decembrie 2007
Reteta este din Ioana - Secretele Bucatariei, cu mici modificari

Ingrediente:
- 6 oua ;
- 1 albus ;
- 90 gr. unt;
- 100 gr. mac;
- 1 lingurita praf de copt;
- 175 gr. zahar;
- 150 gr. faina;
Crema&Ornat
- 500 ml frisca Hulala ;
- 2 plic. intaritor frisca ;
- 2 linguri zahar pudra ;
- 1 lingura mac pentru ornat ;
- 1 compot ananas 420 gr.
Mod de preparare :
- se incinge cuptorul la 180 grade ;
- se topeste untul;
- se separa ouale ;
- se bat spuma , cele 7 albusuri cu jumatate din cantitatea de zahar ;
- se bat si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar ramasa pe bain-marie ;
- se dau deoparte si se adauga faina si praful de copt ;
- se adauga untul topit caldut se amesteca bine ;
- se adauga treptat albusurile batute spuma si macul ;
- se pune la copt intro tava de 26 inc. unsa si tapetata cu faina(eu am pus hartie de copt) si se pune in cuptorul preincalzit pentru 35 min.;
- se scoate si se pune pe un gratar la racit pentru 60min. ;
- se bate frisca cu intaritorul si se da la rece ;
- blatul racit se taie pe 3 niveluri ,se insiropeaza cu suc de ananas ;
- blatul de jos se aseaza pe un platou se unge cu 1/3 din frisca batuta se pun bucatele de ananas peste frisca ,se pune a doua foaie ,pe urma 1/3 frisca ,ananasul si ultimul blat care se orneaza cu frisca ramasa ,presaram macul si ornam cu ananas ;
- se da la rece pentru 60 min.;

Pofta buna!
Ingrediente:
- 6 oua ;
- 1 albus ;
- 90 gr. unt;
- 100 gr. mac;
- 1 lingurita praf de copt;
- 175 gr. zahar;
- 150 gr. faina;
Crema&Ornat
- 500 ml frisca Hulala ;
- 2 plic. intaritor frisca ;
- 2 linguri zahar pudra ;
- 1 lingura mac pentru ornat ;
- 1 compot ananas 420 gr.
Mod de preparare :
- se incinge cuptorul la 180 grade ;
- se topeste untul;
- se separa ouale ;
- se bat spuma , cele 7 albusuri cu jumatate din cantitatea de zahar ;
- se bat si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar ramasa pe bain-marie ;
- se dau deoparte si se adauga faina si praful de copt ;
- se adauga untul topit caldut se amesteca bine ;
- se adauga treptat albusurile batute spuma si macul ;
- se pune la copt intro tava de 26 inc. unsa si tapetata cu faina(eu am pus hartie de copt) si se pune in cuptorul preincalzit pentru 35 min.;
- se scoate si se pune pe un gratar la racit pentru 60min. ;
- se bate frisca cu intaritorul si se da la rece ;
- blatul racit se taie pe 3 niveluri ,se insiropeaza cu suc de ananas ;
- blatul de jos se aseaza pe un platou se unge cu 1/3 din frisca batuta se pun bucatele de ananas peste frisca ,se pune a doua foaie ,pe urma 1/3 frisca ,ananasul si ultimul blat care se orneaza cu frisca ramasa ,presaram macul si ornam cu ananas ;
- se da la rece pentru 60 min.;
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu