Această reţeta delicioasă am descoperito căutând ceva rapid, pentru platourile cu aperitive pregătite pentru ziua fiicei mele .

Poate vă întrebaţi de ce bulete de brânzeturi şi nu de caşcaval , simplu fiindcă are în compoziţie mai multe tipuri de brânză .

Ingrediente

200gr caşcaval

200gr telemea oaie (mai uscată)

200gr brânză de vaci

2 ouă

100gr făină albă

sare , piper

1/2legătură frunze de mărar tocate fin

½ de linguriţă bicarbonat de sodiu/ praf de copt stins cu zeamă de şămâie sau oţet

ulei pentru prăjit

Mod de preparare


Se dă caşcavalul şi telemeaua pe răzătoarea mică , se adaugă brânza de vaci pasată cu furculiţa , ouăle , făina cernută , mărarul , se condimentează după gust ( atenţie la sare).

Se frământă totul bine sau se amestecă cu mixerul , daca pasta este prea moale se mai adaugă făină .

Se lasă să se odihnească puţin , să se întrepătrundă aromele.

Se formează bile de mărimea unei nuci , pe care le prăjim în ulei încins pe toate părţile.

Se scot pe prosoape de hârtie .


Atenţiune !


Nu puneţi prea multe bulete în vasul în care le prăjiţi deoarece cresc .


Poftă bună!