Numele acestui tort este ,,Cake the goose paws " , tradus ar veni ,, tort laba de gasca " , nu vad care este gasca si nici laba gastei din acest tort , dar va asigur ca este delicios ,iar numele lui trebuie sa recunoastem este cel putin haios .Daca eu am gresit interpretarea lui , va rog sa ma corectati.
sursa kuharka
reteta tradusă de mine
Cremă :
- 400 gr. frişcă ;
- 50 gr. zahăr ;
- 100 gr. ciocolată ;
- 300 gr.vişine fără sâmburi ;
Ornat :
- 100gr. frişcă ;
- 8-10 vişine fără sâmburi pentru ornat ;
- tavă cu diametru de 24 cm , tapetată cu hârtie de copt ;
Mod de preparare :
Prima zi
Crema :
- punem frişca cu zahărul intrun vas pe foc şi dăm în clocot , adăugăm ciocolata mărunţită , lasăm până când se topeşte ,amestecând încontinuu ;
- o punem la răcit ,amestecăm bine şi o punem crema ăn frigider până a dou zi ;
Blatul :
- punem ciocolata in bain marie la topit ;
- amestecam cu tel/mixer galbenusurile cu zaharul pe bain-marie , dam la o parte si adaugam uleiul amestecand in continuu , turnam treptat ciocolata topita si amestecam ;
- adaugam faina,amestecata cu amidounl, praful de copt si zaharul vanilinat ;
- la final adaugam albusurile batute spuma , avand grija sa amestecam incontinuu prin rasturnare;
- punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min.
- lasam sa se raceasca in forma pana a doua zi ;
- se bate frisca spuma ,se pune la rece ;
- se pun visinele la scurs intro strecuratoare ;
- se scoate blatul din tava si il taiem in trei parti egale ;
Asamblarea :
- punem primul blat pe platou , intindem peste 1/3 din crema ganache , repartizam 150 gr.visine peste, al doilea blat ,1/3 crema , restul de visine , al treilea blat , imbracam tortul cu crema ramasa ,iar deasupra ornam cu gramajoare de frisca si visine , pe margini punem bucatele de ciocolata maruntita ;
Pofta buna !
Arata f. bine! Merita incercata reteta ta. Te pup.
Nu numai arata bine ,ste si f.bun , te pup si eu .