sursa Ioana

Ingrediente :
Blat :

- 2 oua ;
- 80 gr. fructoza ;
- 100ml lapte ;
- 120 ml ulei ;
- 60 gr.faina ;
- 60 gr. amidon ;
- 2 lingt.praf de copt ;

Crema :

- 8 foi gelatina alba ;
- 1 lamaie ;
- 400 gr. boabe struguri albi de masa ;
- 400 gr. branza de vaci ;
- 300 gr.iaurt degresat ;
- 5 ml indulcitor lichid pentru diabetici ;
- 200 ml frisca ;
- 100 gr. alune tocate ;

Mod de preparare :

- avem nevoie de o forma de tort rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt ;
- se incinge cuptorul ;

- se bat ouale cu fructoza , se inglobeaza uleiul , laptele , faina amestecata cu amidonul si praful de copt ;
- se toarna in forma si se pune la copt pentru cca 30 min ;
- se scoate din forma pe un gratar si se lasa sa se raceasca ;

- se pune gelatina la inmuiat in apa rece , se razuieste coaja de lamaie si se stoarce sucul ;

- se spala boabele de struguri se taie in jumatati si se scot samburi ;
- se bate frisca ;

- intrun castron se amesteca branza de vaci cu iaurtul , indulcitorul , coaja rasa si sucul de lamaie , se adauga gelatina treptat amestecand incontinuu , iar la sfarsit frisca ;

Asamblarea :

- se pune blatul pe platou , se fixeaza imprejurul blatului inelul formei , se aseaza pe blat putina crema , dupa care se repartizeaza 2/3 din cantitatea de struguri , restul de crema , se acopera si se pune la frigider pentru cca 2 ore ;
- se scoate inelul , pemargine se presara 2/3 don cantitatea de alune , iar restul se presara pe tort cu restul boabelor de struguri ;


Pofta buna !