din nou pâine pufoasă , cu parfum îmbietor
reţeta şi pozele de aici
Ingrediente:
- 500 gr.făină albă ;
- 25 g. drojdie proaspătă / 1 pliculeţ de drojdie uscată ;
- 2 ling.ulei de măsline ;
- 170 ml apă ;
- 170 ml lapte ;
- 1 ling. sare ;
- 1 ou pentru uns ;
- susan ;
Mod de preparare :
- punem întrun castron făina cernută ,sarea , drojdia şi uleiul , amestecăm adăugăm apa şi laptele şi frământăm bine ,aprox.10 min. ;
- acoperim cu o folie de plastic , o putem întrun loc cald şi o lăsăm să stea cca o oră ;
- împărţim aluatul în două şi formăm din fiecare câte o bilă
- luăm prima bilă, o punem pe masa înfăinată şi începem să o întindem , presând din mijlocul aluatului spre margine ,marginea trebuie să rămână mai groasă ;
- după care în mijloc înţepăm cu o furculiţă , pentru a evita formarea bulelor de aer ;
- procedăm la fel şi cu următoarea bilă , acoperim şi lăsăm să se odihnească 20 min. , ungem pâinicile cu gălbenuş de ou bătut şi în mijloc presărăm susan ;
- punem la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem aprox. 20 - 25 min.
Poftă bună !
reţete de pâine şi alte aluaturi aici
Paini diverse modele si umpluturi
About this blog
Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.

Pâine / Lipie Uzbekă
vineri, 6 iunie 2008
din nou pâine pufoasă , cu parfum îmbietor
reţeta şi pozele de aici


Ingrediente:
- 500 gr.făină albă ;
- 25 g. drojdie proaspătă / 1 pliculeţ de drojdie uscată ;
- 2 ling.ulei de măsline ;
- 170 ml apă ;
- 170 ml lapte ;
- 1 ling. sare ;
- 1 ou pentru uns ;
- susan ;
Mod de preparare :
- punem întrun castron făina cernută ,sarea , drojdia şi uleiul , amestecăm adăugăm apa şi laptele şi frământăm bine ,aprox.10 min. ;
- acoperim cu o folie de plastic , o putem întrun loc cald şi o lăsăm să stea cca o oră ;
- împărţim aluatul în două şi formăm din fiecare câte o bilă
- luăm prima bilă, o punem pe masa înfăinată şi începem să o întindem , presând din mijlocul aluatului spre margine ,marginea trebuie să rămână mai groasă ;
- după care în mijloc înţepăm cu o furculiţă , pentru a evita formarea bulelor de aer ;
- procedăm la fel şi cu următoarea bilă , acoperim şi lăsăm să se odihnească 20 min. , ungem pâinicile cu gălbenuş de ou bătut şi în mijloc presărăm susan ;
- punem la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem aprox. 20 - 25 min.
Poftă bună !
reţete de pâine şi alte aluaturi aici
reţeta şi pozele de aici


Ingrediente:
- 500 gr.făină albă ;
- 25 g. drojdie proaspătă / 1 pliculeţ de drojdie uscată ;
- 2 ling.ulei de măsline ;
- 170 ml apă ;
- 170 ml lapte ;
- 1 ling. sare ;
- 1 ou pentru uns ;
- susan ;
Mod de preparare :
- punem întrun castron făina cernută ,sarea , drojdia şi uleiul , amestecăm adăugăm apa şi laptele şi frământăm bine ,aprox.10 min. ;
- acoperim cu o folie de plastic , o putem întrun loc cald şi o lăsăm să stea cca o oră ;
- împărţim aluatul în două şi formăm din fiecare câte o bilă
- luăm prima bilă, o punem pe masa înfăinată şi începem să o întindem , presând din mijlocul aluatului spre margine ,marginea trebuie să rămână mai groasă ;
- după care în mijloc înţepăm cu o furculiţă , pentru a evita formarea bulelor de aer ;
- procedăm la fel şi cu următoarea bilă , acoperim şi lăsăm să se odihnească 20 min. , ungem pâinicile cu gălbenuş de ou bătut şi în mijloc presărăm susan ;
- punem la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem aprox. 20 - 25 min.
Poftă bună !
reţete de pâine şi alte aluaturi aici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu